«

»

Clujul Pedaleaza – Etapa 3

9700756731_d0c70020ca_b

Duminica, 8 Septembrie a avul loc la Cluj, etapa a 3-a din campionatul Clujul Pedaleaza, ce va insuma in acest sezon 4 etape de Cross Country. Din partea noastra au participat Barbinta Dan, Damian Calin si Eugen Straistaru, care au reprezentat cu succes clubul Alien Cycling la acest eveniment.

Rezultate:

Dan – locul 2 Avansati

Calin – locul 2 Incepatori

Eugen – locul 11 Incepatori

1277994_590856360952900_1486482196_o

Mai jos avem povestea cursei, prezentata de Barbinta Dan:

“Etapa 3 din cadrul campionatului Clujul Pedaleaza, a venit parca asa cu bota pentru mine. Cauza principala a fost oboseala  fizica si printre altele lipsa de antrenament din ultima vreme.
O iau cronologic atat cat mai tin minte, si incep sa spun ca dimineata de Sf. Marie mica, m-am trezit destul de confuz, si parca nu imi venea sa cred ca o sa am concurs dar m-am redresat  doar cand eram in drum spre Cluj, mai povestind cu Eugen si cu Calin.  Dupa ce am analizat toate informatiile care le stiam despre traseu,  am si ajuns la fata locului. Am mers repede dupa pachetul cu numere, si intre timp am mai cules informatii despre traseu, deoarece nu eram sigur daca vom mai prinde sa facem ture/tura de recunoastere.  Tot pe fuga, am reusit sa ne echipam si repede am mers pe traseu.
Deja a inceput partea grea! Dupa poarta de start ne-a aparut in cale un “perete”  cu sageata inainte, la care clar l-am urcat….pe langa bitza. Demoralizarea a inceput dupa poarta de start, si s-a continuat pe o portiune cu o multime de radacini unde nu am reusit sa imi fac o linie pe unde sa pot rula mai usor nici dupa toate turele de concurs! Fruntea s-a mai descretit dupa radacini pentru ca a urmat o portiune de viteza, urmata de o urcare mai lunga, pe care deja o vedeam ca fiind punctual meu forte din concurs. Dupa  aceasta urcare traseele de incepatori si avansati/experti s-au despartit dupa care  a urmat  iar putina viteza si apoi urcarea catre Gradina de Bolovani.
Spre surprindrea mea bolovanii si-au vazut de treaba lor, si eu ls fel, deci nu m-au  incurcat mult, acuma nu stiu din ce cauza, ori ca am stiut sa ii ocolesc, ori n-au fost ei agresivi! Am continuat pe inca o poriune de viteza pana m-am trezit la cateva serpentine cu panglici unde am memorat cam rapid cum sta treaba cu viraje si abordari, si am ajuns pe ultima linie catre finish. Eram linistit acuma ca totusi ma voi descurca cu putina atentie, si mi-am propus ca sa mai parcurg inca o tura inainte de startul Elitelor! Am pornit din nou, am repetat traseul pana intr-un loc dupa partea cu bolovanii unde aud pe cineva ca striga in urma mea, si ma intreaba la ce categorie sunt;, le explic, si imi arata cu mana alt traseu!  Cu o nedumerita mirare ma intorc si intradevar aici urma partea cea mai grea si tehnica a traseului. Totusi m-am bucurat ca am facut o tura intreaga pe traseul meu cu toate ca nu cred ca imi ajungeau nici 20 ture sa invat bine ce am de facut!

Nu am mai reusit sa mai fac o tura ca s-a anuntat startul elitelor, si repede am fugit in padure sa urmaresc de la cei mai buni cum abordeaza ei  portiunile tehnice.  Au trecut cele 5 ture ale lor foarte repede si mi se ingreunau picioarele la fiecare tura a lor tot mai tare, cand stiam ce ma asteapta .
%%anc%%
Ne-am aliniat si noi la start dupa ultimul de la Elite ajuns de pe traseu,  am mai schimbat niste vorbe cu cei pe care ii cunosteam.  S-a numarat invers si hop 2 ciclisti din lateralele mele au intrat in roata mea din fata si mi-au blocat sprintul. Abia am reusit sa ajung in pozitia 2 in jumate tura unde deja aveam puls 194 bpm, si pe Crisan Dan il vedeam in fata la 250 metri. M-am straduit mult sa il ajung, dar el stia foarte bine traseul, asa ca si-a luat avans! Mi-am luat si eu ceva avans, si am inceput sa ma gandesc la locul 2 din ultima tura!
Dupa ce am terminat cursa, ne-am felicitat, si atunci am realizat ca doar in ultima tura, am reusit sa  parcurg traseul complet pe bicicleta.  Traseul a fost cel mai tehnic la care am participat, si gandul mi-a sarit automat la traseele de campionate mondiale cat de grele pot fi.
Pana  mi-am  gasit sufletul  si reglat pulsul, incepatorii unde a fost si Calin Damian si Straistaru Eugen au luat startul, si iar am fugit la incurajari in padure! Calin, a patit aceeasi treaba ca si mine, terminand pe locul 2, iar Eugen pe locul 11.
Pana la premiere, am avut subiect de discutie fiecare metru de traseu, apoi am urcat pe podium, am fost medaliati, aplaudati, incurajati, si bucurosi ca am terminat cursa fara incidente!  Acum urmeaza sa ne pregatim pentru maratonul de la Gilau unde avem de muncit!

In ciuda oboselii adunate in ultimele zile, multumesc Isostar Romania care ne sustine, si fara de care prestatia mea la acest concurs nu ar fi fost la fel.  ISOSTAR H&P PUDRA  si  ISOSTAR ENERGY GEL

Multumesc de asemena sponsorilor care ne sustin in aventurile noastre: Michelin Zalau, alienbike.ro, Bellotto, Garanti Bank, Starnet

1264204_590856770952859_1075624819_o1237199_590855520952984_1871558228_o1265181_590853194286550_127721435_o

zp8497586rq
zp8497586rq