«

»

Clujul Pedaleaza, etapa III Maros Bike

In aceasta sambata a avut loc etapa 3 din campionatul organizat de prietenii nostri  “Clujul Pedaleaza“. Vreau sa felicit aici faptul ca aceasta competitie s-a desfasurat sambata fapt ce ne lasa ziua de duminica libera.

Am ajuns in zona de start cu aproximativ 10 minute inainte de a lua startul categoria elite. Mi-am dat jos repede bicicleta de pe suport si am fugit pe traseu la o recunoastere. Dupa o poteca de 100m prin iarba traseul incepe cu o coborare de viteza plina de obstacole(copaci, butuci, trambuline, bolovani, radacini si cateva contrapante asemanatoare cu cele de la DH). Urmeaza o urcare ceva mai dificila unde raportul maxim este 22-28. din nou coborare, urcare si tot asa pana se parcurge aproximativ 95% din traseu. Ultimii 400m sun intr-o usoara urcare pe o poteca prin iarba pana la finish. Pentru tehnica, traseul primeste de la mine nota 9, viteza 10, diversitate 8, dificultate 9.

Dupa ce termin de facut recunoasterea, imi iau aparatul foto si incep sa fotografiez pe baietii de la elite. Intre timp imi pregatesc startul (o mica incalzire si ultime ajustari ale bicicletei). Startul il luam aproximativ la 10 minute dupa finishul categoriei Elite. Din pacate nu mi-am mai strans SPD-urile de cand le am, asa ca mi-au sarit de 2 ori chiar dupa start, cand incercam sa sprintez pentru a ma plasa cat mai in fata pentru coborarea ce urmeaza. Din pacate am reusit sa intru in padure abia al 20-25-lea. Ma asteptam sa imi fac grii de cei din fata ca ii voi ajunge… dar nu a fost chiar asa. Coborarea fiind mai tehnica si de viteza, cu tot felul de obstacole, am inceput sa pierd teren. Pana la baza primei coborari au mai reusit 3 rideri sa ma depaseasca. Deabia dupa ca am inceput sa urc am simtit ca am ramas totusi in concurs(nu mai depasea nimeni). Dupa finalizarea primului tur am venit undeva pe locul 15. Eram intr-o zona destul de indepartata de primii concurenti(aveam peste 500m pana la cel mai apropiat. Am intrat intr-un ritm propriu, mai usor pe coborari si foarte tare pe urcari. Dupa turul 2 am inceput sa ii ajung pe cei din fata, care au tras foarte tare la inceput si care deja aveau momente de slabiciune. In final am terminat competitia pe locul 7, la aproximativ 5 minute de locul 1. Ma asteptam la un rezultat mai bun, dar ma bucur ca am reusit totusi sa recuperez timpul pierdut in prima parte a cursei. Data viitoare daca timpul imi va permite sper sa fac recunoasterea la un nivel mai intens, sa nu mai pierd asa mult timp pe coborari.

Vreau sa ii felicit si pe colegii mei respectiv Nicu ce a luat locul 2 la Intelepti, si Cristi care a luat locul 14 la incepatori.

Felicit echiapa Clujul Pedaleaza, fara de care asemenea evenimente nu ar fi posibile. De asemenea felicit  sponsorul acestei competitii respectiv Maros Bike, care se implica in mod deosebit la evenimentele de acest gen.

Felicitari tuturor participantilor care au stiut cum sa-si petreaca o zi excelenta.

© – Marius Tirle 

zp8497586rq