↑ Return to Cupa Alien

Regulament

Reguli esentiale la Contratimp!!!

– Nu ai voie sa stai la trena(plasa) altui concurent de loc,

– Nu vom permite accesul masinilor de asistenta pe traseu,

– Nu ai voie sa iti faci incalzirea pe traseul de concurs,

– Avand in vedere faptul ca se va circula in ambele sensuri, nu ai voie sa depasesti axa drumului, trebuie sa te incadrezi pe banda de sens,

– Casca de protectie este obligatorie

– Daca ai o problema tehnica, iesi in afara carosabilului pentru a nu deranja pe ceilalti concurenti,

NERESPECTAREA ACESTOR REGULI ESENTIALE ITI ADUCE DESCALIFICAREA FARA DREPT DE CONTESTATIE!!! 

 

1. Generalitati
1.1. Acest regulament se aplica tuturor participantilor la Cupa Alien Cycling.
1.2. Organizatorul evenimentului este Clubul Alien Cycling Zalau.
1.3. Cupa Alien Cycling este un concurs de tip contratimp individual pe sosea, fiind deschis tuturor clistilor amatori, incepatori, sau avansati precum si celor profesionisti, care au implinit cel putin varsta de 14 ani (in conditiile specificate la punctul 3).
1.4. Sunt admise biciclete de orice tip, in buna stare de functionare.
1.5. Inscrierea participantilor se poate face doar prin inregistrare online.
1.6. Prin semnarea formularului de inscriere fiecare participant:
– declara ca accepta si intelege termenii si conditiile de participare la Cupa Alien Cycling, precum si regulamentul competitiei;
– isi da acordul ca imaginea sa sau alte date publice, precum rezultatele obtinute, clasamentele, sa fie folosite in materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afise, filme, interviuri etc. in mod gratuit si necenzurat.

2.Caracteristici ale competitiei

2.1. Evenimentul este o competitie outdoor. Traseul este amenajat pe partea carosabila a drumului.
2.2. Diferite segmente ale traseului trec prin intersectii, unde concurentul va trebui sa cunoasca regulile de circulatie pe drumurile publice.

2.3 Este obligatorie pastrarea benzii de sens(interzisa intrarea pe contrasens!), in caz contrar concurentul va fi descalificat pe loc, fara drept de contestatie.

3.Categorii:

3.1. Participantii se pot inscrie pentru urmatoarele categorii:
a) MTB 26′ sau 29′(indiferent de anvelopele utilizate – de sosea sau de offroad)

b) Cursiere

3.2. Categoriile de varsta vor fi urmatoarele:

Traseu MTB:
Masculin  14 – 18 ani 
Masculin  19 – 39 ani 
Masculin  peste 40 ani 
Feminin  open
 
Traseu Cursiere:
Masculin  14 – 18 ani 
Masculin  19 – 39 ani 
Masculin  peste 40 ani 
Feminin  open
 

3.3. Varsta minima admisa pentru participarea la Cupa Alien Cycling este de 14 ani, exceptie facand concurentii legitimati la cluburi sportive.
3.4. Persoanele sub 18 ani trebuie sa aiba obligatoriu acordul scris al parintilor sau tutorelui.
3.5. Incadrarea in categoria de varsta se face in functie de cati ani implineste concurentul in 2014, indiferent de luna.
Exemplu: implineste 19 ani in Ianuarie 2014 – incadrare se face in categoria 19 – 39 ani. Implineste 19 ani in Decembrie 2014 incadrare se face tot in categoria 19 – 39 ani.

 

4. Inscriere si taxa de participare

4.1. Inscrierea se poate face prin:
a) website-ul competitiei www.aliencycling.ro folosind formularul de inscriere existent pe site si declaratia de responsabilitate, care trebuie completate si semnate de fiecare participant in ziua preluarii numarului de concurs.
4.2.Inscrierea prin fax, telefon sau e-mail nu este posibila.
4.3. Confirmarea inscrierii se va face in urma achitarii taxei de participare, facuta in urmatoarele variante:
a) Inscrierile cu plata prin virament bancar pana in data de 10.09.2014
Plata se va face cu Ordin de plata pana cel tarziu in 10.09.2014  ora 12(ora bancii), in contul beneficiarului:

Asociatia Alien Cycling Zalau
Str. Crisan nr.20, Zalau, Jud. Salaj
Cod Fiscal: 28581450
IBAN: RO77 UGBI 0000 5620 0101 0RON
BANCA: Garanti Bank Zalau

La detaliile platii va fi facuta specificatia: Nume si Prenume + taxa inscriere Cupa Alien Cycling – Contratim si/sau Sprint”.
b) La fata locului, in numerar.
4.4. Taxele de participare sunt urmatoarele:

Daca participa la ambele competitii (Sprint si Contratimp):

– 20 RON/persoana daca este elev si aduce carnetul de la scoala vizat pe anul scolar in curs;
– 40 RON/persoana daca se achita pana in data de 11.09.2014 ora 12:00 ora bancii;
– 60 RON/persoana daca se achita in perioada 12 – 13.09.2014 (exceptie facand elevii);
– 60 RON/persoana la fata locului
 
Daca perticipa doar la etapa de Sprint sau Contratimp: 
– 15 RON/persoana daca este elev si aduce carnetul de la scoala vizat pe anul scolar in curs;
– 30 RON/persoana daca se achita pana in data de 11.09.2014 ora 12:00 ora bancii;
– 40 RON/persoana daca se achita in perioada 11 – 13.09.2014 (exceptie facand elevii);
– 40 RON/persoana la fata locului

4.5. In caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv, taxa de participare nu se returneaza.
4.6. In cazul anularii competitiei in caz de forta majora sau din motive care nu depind de organizator, taxa de inscriere nu se returneaza. Organizatorul nu va suporta in nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masa etc.) ale participantilor.

 

5. Obligatiile participantilor

5.1. Participarea la Cupa Alien Cycling se face pe proprie raspundere, in deplina cunostinta a aptitudinii de a participa la eveniment, a starii de sanatate fizica si mentala, precum si a starii tehnice a echipamentului fiecarui participant.
5.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate si siguranta. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire, deces sau pagube de orice natura care pot surveni in timpul sau ca urmare a desfasurarii evenimentului.
5.3. Fiecare participant, indiferent de modul de inscriere, trebuie sa semneze la preluarea numarului de concurs, o declaratie de responsabilitate, prin care isi asuma riscurile ce pot rezulta din participarea la Contratimp Zalau. Este recomandat ca participantii sa dispuna de asigurare in caz de accidente valabila pentru competitii sportive.
5.4. Purtarea unei casti de protectie este obligatorie pe toata durata desfasurarii concursului. Refuzul purtarii unei casti de protectie pe durata competitiei atrage descalificarea.
5.5. Participantii au obligatia de a asculta si de a respecta indicatiile/instructiunile organizatorului si a personalului de concurs.
5.6. Preluarea numarului de concurs se face la fata locului, inaintea desfasurarii concursului in intervalul orar prevazut de catre organizator.
5.7. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant,daca acesta se prezinta in stare de ebrietate, este sub efectul substantelor halucinogene sau este in stare de slabiciune, epuizare fizica sau psihica.

 

6. Proceduri de concurs

6.1. Sedinta tehnica
O sedinta tehnica va fi tinuta pentru toti participantii in ziua startului. In cursul sedintei tehnice participantii vor fi informati asupra traseului, portiunilor periculoase, eventualelor modificari, precum si a regulilor de comportament pe care participantii sunt obligati sa le respecte. sedinta tehnica va fi tinuta de directorul de concurs si prezenta participantilor este obligatorie.
6.2. Cronometrajul
Cronometrarea se face la secunda, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe chip-uri. Fiecare participant va purta un chip personalizat, acesta nu este transmisibil. Este responsabilitatea participantilor de a monta corect numarul de concurs (care contine si cipul de cronometrare) in pozitia indicata in instructiuni.
6.3. Numarul de concurs
a) Preluarea numarului de concurs se face personal, pe baza unui act de identitate in locul si orele stabilite de organizator, conform informatiilor publicate pe site.
b) Numarul de concurs trebuie montat pe tija sa si pe tricou, trebuie sa fie vizibil din lateral pe tot timpul concursului.Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.
6.4. Startul
Startul se va da la data, locul si ora stabilita de organizator si anuntata pe site-urile competitiei. Localizarea zonei de start va fi publicata pe pagina oficiala.
6.5. Retragerea din concurs/Abandon
a) Retragerea din concurs din alt motiv decat cel de accident, se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreste sa continue concursul, are obligatia sa se deplaseze pana la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde se consemneaza retragerea sa, pastrandu-si numarul de concurs, dar fara cip de cronometrare.
b) Concurentii care se deplaseaza mai incet au obligatia de a fi atenti pentru a face loc celor care vin din spate. Nu pedalati agresiv! Respectati concurentii mai lenti!
c) In caz de pana, reparatii, cazatura, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cat mai repede pentru a face posibila trecerea celorlalti concurenti sau a echipelor de salvare.
d) Neanuntarea retragerii din concurs va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facand cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.
6.6.Puncte de control
Pe trasee sunt amplasate puncte de control obligatorii. Participantii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificati. Numerele de concurs si timpii competitorilor vor fi notati in ordinea sosirii in fiecare punct de control.
6.8.Penalizari
a) lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu = descalificare;
b) scurtarea traseului = descalificare;
c) doping = descalificare;
d) nerespectarea mediului inconjurator = descalificare;
e) modificarea numarului de concurs = descalificare;
f) lipsa chipului de cronometraj pe bicicleta = descalificare;
g) nerespectarea regulilor competitiei =  descalificare;
h) limbajul vulgar si comportament nesportiv fata de alti participanti,oficiali, public, alte persoane = descalificare.

j) parcurgerea unei portiuni din traseu la trena altui concurent(contratimp) sau la trena unui autovehicul (contratimp si fond) = descalificare.

k) parcurgerea unei portiuni pe partea de contrasens a carosabilului = descalificare;

Taxa de participare nu se va rambursa in cazul descalificarii.

 

6.9. Contestatii

Orice participant poate face o contestatie impotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau impotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, in scris, in termen de maxim 30 de minute de la finish-ul oficial.

 

7. Protectia mediului inconjurator

7.1. Este strict interzisa aruncarea deseurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje etc. In orice loc de pe traseu in afara celor amenajate sau la punctele de control.
7.2. Cei care nu respecta aceaste reguli vor fi descalificati.

 

8. Echipament obligatoriu

8.1. Urmatoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: casca de protectie; numar de concurs care contine cipul de cronometraj (pus la dispozitie de catre organizator).
8.2. Bicicleta in stare buna de functionare.

 

9. Alte reguli
9.1.Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatilor si/sau ale oficialilor si sa nu impiedice desfasurarea competitiei.
9.2. Pe parcursul traseului nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facand cazurile deosebite.
9.3. Cupa Alien Cycling foloseste ca traseu portiune de drum rutier. Traseul de concurs este inchis altor participanti la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turisti, animale si altii) dar nu putem garanta absenta acestora de pe partea carosabila. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat si/sau in care au fost implicati participantii la Cupa Alien Cycling, survenit in timpul desfasurarii acestuia, din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.

 

10. Modificarea traseului, alte decizii privind desfasurarea concursului

10.1. Organizatorul poate modifica oricand traseul sau poate anula/opri competitia daca aceasta nu se poate desfasura in conditii de siguranta.
10.2. Toate deciziile vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
10.3. Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce modificari asupra informatiilor afisate pe site, a regulamentului sau a programului etc. Aceste modificari vor fi aduse la cunostinta participantilor cu minim 3 zile inaintea concursului, sau cel tarziu la preluarea numerelor de concurs.

Alien Cycling Zalau 2014 – Comitetul de organizare