↑ Return to Gentlemen’s Race

Despre eveniment

Despre concurs:

Gentlemen’s Race este un tip de cursa fara arbitrii, fara puncte de control, fara sanctiuni, fara taxa de înscriere, care se bazeaza pe munca în echipa si bunul simt. Acest format de concurs a fost inventat si organizat pentru prima oara în 2008 în Statele Unite ale Americii de catre Rapha.

Mentiuni:

Participantii la acest eveniment trebuie sa utilizeze in mod obigatoriu un dispozitiv mobil cu GPS- pe care sa aibe instalata aplicatia STRAVA, Endomondo sau Sports Tracker; sau un dispozitiv dedicat (Garmin, Polar…) – care poate face export de date catre Strava. Toate acestea pentru a avea o precizie mai mare a timpilor.
 
Toti participantii sunt rugati sa aibe salvate numerele de telefon ale coordonatorului (0748146511 – Marius) – si sa se anunte in caz de abandon printr-un telefon sau SMS. De asemenea coordonatorii nu sunt responsabili cu problemele de ordin tehnic ale participantilor. 
 
Clasificarea categoriilor:
Hobby – ciclist amator, care nu pedaleaza in medie mai mult de 2-3000 km. anual, si care nu are experienta concursurilor pe bicicleta.
Avansat – ciclist amator, care pedaleaza regulat, care are la activ cateva competitii, si care are ambitii sportive.
Elite – ciclist amator sau profesionist, care are anumite obiective in ciclism, care participa frecvent la concursurile de MTB sau sosea, si care reuseste de obicei sa se claseze in prima jumatate a clasamentului.

Regulament:

– Acesta nu este un concurs, este o iesire cu bicicleta, prin care dorim sa popularizam mersul pe bicicleta. In aceste conditii nu vom avea asistenta medicala, tehnica sau de orice alt fel din partea autoritatilor, participantilor sau oganizatorilor.

– Fiecare participant este obligat sa respecte regulile de circulatie!

– Purtarea castii de protectie este obligatorie!

– Este interzis a se sta la plasa autovehiculelor.

– Este interzisa purtarea castilor audio pe ambele urechi.

– Asistenta pe traseu din partea altora decât concurentii angajati în cursa este interzisa. (Bidoane cu apa, scule, biciclete, sau orice altceva).
– Nu poti utiliza o alta bicicleta, decât cea cu care ai pornit în cursa sau bicicleta altui concurent, daca acesta abandoneaza.
– Abandonul din cauze tehnice sau de orice alta natura, nu îti permite repetarea etapei.
– Singura modalitate de a beneficia de ajutorul din exterior este descalificarea, asistenta fiind permisa doar din partea celorlalti participanti la eveniment. 

Traseul
Cursa va fi una pe etape, cate o etapa in fiecare luna, incepand cu Martie.

Înscriere si taxe
Inscrierile se fac incepand cu 30 zile inaintea fiecarei etape, si se fac aici!

Nu exista o taxa de înscriere.

Cum pot sa ajut

Daca vrei sa participi la pregatiri, esti binevenit.

Daca vrei sa sustii acest proiect poti sa o faci cu ajutorul unei donatii sau sponsorizari.

De asemenea avem nevoie de ajutor la transport, fotografie, filmare si alte lucruri pe care le facem în ziua concursului. Daca vrei sa te implici, contacteaza-ne si vedem cum poti sa ne ajuti.

Pot participa cu MTB-ul?

Recomandam parcurgerea traseelor de sosea cu o cursiera, iar la etapele de MTB cu MTB-ul. Vom admite participarea cu orice fel de alta bicicleta (MTB, fixie, single speed, ciclocross etc).

Clasamentele?

Clasamentele se vor face pe etape, iar timpii se vor aduna la general, pentru a desemna campionul Gentlemen’s Race 2016 la fiecare din cele 4 categorii.

Categorii:

Concurentii care vor participa la aceasta competitie vor fi incadrati in una din cele 4 categorii: Elite – Avansati – Hobby si Feminin.

Nu vom acorda titlul de campion Gentlmen’s Race  daca acel concurent nu a participat la toate cele 8 etape programate.

Clasament – “King of the Mountains”
Catararile repertoriate din traseul celor 8 etape, vor fi punctate, iar la final vom premia cel mai bun catarator.
La etapele cu finish în catarare, punctele pentru categoriile HC, 1C, 2C vor fi dublate.
În acest clasament vor participa categoriile Avansati si Elite, timpii luati în considerare fiind cei de pe STRAVA, pâna la ora 22 din ziua fiecarei etape.

king of the mountains

Sprint challenge,
La finalul celor 8 etape, vom face un clasament al sprinterilor, la acest clasament participand categoria Elite,

Sprint challenge

Premii:

Vom acorda diplome pentru fiecare etapa, iar la finalul sezonului vom oferi medalii si trofee clasatilor pe podium la general.

Cei care au participat la toate cele 8 etape din 2016, vor avea ocazia sa participe la tombola. Toate acestea vor fi oferite de sponsorul evenimentelor alienbike.ro

 

va uram succes!