↑ Return to Gentlemen’s Race

Noutati

27.05.2016
Lista de start:
(daca nu figurezi in lista de start, vei lua startul dupa ultimul programat)

23.05.2016

Ordinea de start va fi comunicata, si afisata aici pe site, vineri dupa ora 12. Cei care nu vor apuca sa se inscrie pana atunci, vor porni dupa startul celor programati.

Traseul porneste de la iesirea din Marghita, strabate, la dus, localitatile Viisoara si Pagaia (in aceasta ordine), la circa 150-200 de metri dupa iesirea din Pagaia este punctul de intoarcere si returul se face pe acelasi traseu.

Pe filmare, la 0’30”, este trecerea “dus” prin intersectia respectiva, la 4’20” este trecerea “intors” prin aceeasi intersectie, iar la 2’30” este punctul de intoarcere.

Intersectia aceasta din Pagaia nu va ridica, teoretic probleme de tranzit, deoarece, asa cum se vede pe filmare, noi circulam pe drumul cu prioritate, in ambele sensuri.

https://www.youtube.com/watch?v=l6zB_NAXXB4&feature=em-upload_owner

 

02.04.2016

Va fi o diferenta de aproximativ 10gr.C intre zona de start si zona de finish, deci iti recomandam sa te echipezi corespunzator. Recomandam incalzitoare de maini si picioare, si neaparat pentru intoarcere o geaca de vant sau ploaie.
La aceasta etapa nu vom avea o masina de asistenta, deci va trebui sa ai la tine tot ce iti trebuie si pentru intoarcere.
Starea asfaltului este destul de buna, exceptie fac cateva portiuni intre Baraj Belis si Poiana Horea, iar pe ultimii 7km. mai este prezent material antiderapant din iarna, aici existand un risc mai mare de a face pana. Iti recomandam sa ai la tine 2 camere de rezerva.
Sprint intermediar: la tabla de iesire din localitatea Calatele, km. 13,5 vazi pe filmarea de mai jos la min. 0:15
Finish: granita judetelor Cluj/Alba vezi min. 39:38 pe filmarea de mai jos
Dupa finish, vom astepta ceilalti concurenti, la Izvorul Ursului (vezi la min. 40:32 pe filmare) si vom incerca sa venim in grup organizat spre zona de start.
Succes!

 

12.03.2016
La zona de start vom avea o masina de asistenta, unde vei putea sa iti pui un rucsac(haine, papa etc) pe care sa il recuperezi la finishul cursei.

Ai citit regulamentul? :
– Acesta nu este un concurs oficial, este o iesire cu bicicleta, prin care dorim sa popularizam mersul pe bicicleta. In aceste conditii nu vom avea asistenta medicala, tehnica sau de orice alt fel din partea autoritatilor, participantilor sau oganizatorilor.
– Fiecare participant este obligat sa respecte regulile de circulatie!
– Purtarea castii de protectie este obligatorie!
– Este interzis a se sta la plasa autovehiculelor.
– Este interzisa purtarea castilor audio pe ambele urechi.
– Asistenta pe traseu din partea altora decât concurentii angajati în cursa este interzisa. (Bidoane cu apa, scule, biciclete, sau orice altceva).
– Nu poti utiliza o alta bicicleta, decât cea cu care ai pornit în cursa sau bicicleta altui concurent, daca acesta abandoneaza.
– Singura modalitate de a beneficia de ajutorul din exterior este descalificarea, asistenta fiind permisa doar din partea celorlalti participanti la eveniment.

08.03.2016
Avand în vedere traficul, pe raza localitatilor Simleul Silvaniei si Crasna, acestea se vor considera zone neutre, astfel nu se vor permite atacuri.

Se va organiza un grup de ciclisti care vor merge pe bicicleta din Zalau pâna în zona de start. Plecarea se face de pe platoul de marmura, la ora 8:30. Celor care vin din afara judetului, le recomandam sa isi lase masina in Zalau si sa vina de aici impreuna cu noi spre start, pentru ca va fi mai usor de ajuns inapoi din zona finishului.

Etapa 1 este clasificata de munte mediu.
Finishul este catarare de categoria 3 deci vom acorda 2 puncte câstigatorului si un punct locului 2 în clasamentul KOM
Vom avea sprint intermediar la tabla de intrare în Horatul Crasnei, la km. 38,5 si se vor acorda primilor 3 clasati, puncte dupa cum urmeaza 1-20 2-17 3-15