↑ Return to Cupa Vladeasa

Turism

Ce puteti vizita în Zalau, ca sa puteti petrece tot weekendul acolo?

 

Gradina Zmeilor

Rezervatie naturala, considerata de specialisti unica in Europa. Sunt trei astfel de locuri în lume: fund de mare cu roci vulcanice.

Wikipedia

 

Centrul de Cercetari Biologice Gradina Botanica “Vasile Fati” Jibou

Gradina Botanica “Vasile Fati” este organizata pe sectoare, fiecare sector grupeaza plantele dintr-un anumit punct de vedere, un complex de sere colectionare, de microproductie si cercetare, un acvariu(foarte multe specii de pesti), un parc zoo, o frumoasa si moderna gradina japoneza.

“Puteti pierde linistit cateva ceasuri bune ca sa vedeti toata gradina dar merita toti banii. Orarul 8-19, serele 8-18.30.”

Wikipedia
Rezervatia arheologica de la Porolissum

Porolissum a fost un oras roman din Dacia. Stabilit ca tabara militara în anul 106 d.C., în timpul razboaielor daco-romane ale lui Traian, orasul s-a dezvoltat repede prin intermediul comertului cu bastinasii daci, si a devenit capitala provinciei romane Dacia Porolissensis în 124 d.C. Situl este unul dintre cele mai mari si mai bine pastrate din România. Se gaseste pe Magura Pomat de pe teritoriul satului Moigrad-Porolissum, respectiv a comunei Mirsid, judetul Salaj.

Wikipedia
Poiana Cu Narcise Racas

Pe cumpana de ape dintre vaile Agrijului si Almasului în pajistile umede în fiecare primavara, între 28 aprilie – 25 mai apare un adevarat covor de flori din specia Narcissus angustifolius, cu o densitate de pâna la 70 exemplare/mp. Cea mai spectaculoasa zona este Poiana Narciselor, cu o suprafata de 1,5 hectare. ÃŽntreaga arie protejata se întinde pe 241 de hectare. Zona este înconjurata de paduri de carpen si de stejar, care au un rol important în mentinerea habitatului pentru narcise. Protejarea lor, împiedicarea desecarilor, si protejarea plantelor este primordiala pentru specialistii Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului Salaj.

Wikipedia