↑ Return to 2012

Maratonul Fagetului

Duminica 29 Aprilie a avut loc prima editie a competitiei “Maratonul Fagetului” organizata de Clubul Sportiv Clujul Pedaleaza. Am profitat de faptul ca acest concurs se organizeaza in Cluj-Napoca(80km de Zalau), asa ca o parte din noi am pornit spre Cluj inca din dimineata zilei de sambata, pentru a face o recunoastere a traseului.

     Am pornit in recunoastere pe traseu ceva mai tarziu, abia la ora 15″, dar din fericire a fost o alegere foarte buna pentru ca soarele a fost foarte puternic la pranz. La ora plecarii in recunoastere temperatura din fata complexului comercial Pollus Center a fost de peste 32gr.C. Din parcare traseul a urmat aproximativ 1,5km pe sosea dupa care a intrat in padure unde automat temperatura a scazut la 25gr.C. Cum am intrat in padure… si prima surpriza, traseul foarte uscat, ce sa nu iti puna probleme la urcarea pantelor mai abrupte in pedale. Foarte interesanta aceasta prima parte, in nenumarate locuri aveai de ales 3-4 carari pe care puteai sa iti continui traseul, lucru foarte bun mai ales la inceputul cursei cand ai nevoie sa poti depasi cat mai usor pe cei care au luat startul in fata ta si nu pot tine ritmul pe urcare. Sincer mi s-a parut o urcare destul de usoara unde se avanseaza cu viteze destul de ridicate, si nivelul de complexitate scazut. Spre finalul catararii inainte cu 2-3km de PA1 treaba a inceput sa se complice, au inceput sa apara urcari mai dificile si treceri printre stanci si bolovani in zone de parau, noroiul fiind din belsug, astfel ca a trebuit sa caram putin bicicletele si in spate(nu mai mult de 2m).      Aproape de varful urcarii a fost o trecere interesanta printr-o zona de padure mai deasa de brazi, unde luminozitatea a scazut  brusc si considerabil(senzatie de eclipsa). Ma bucur ca Levi a gasit o varianta umbrita in proportie de 95% pentru prima urcare si cea mai lunga, ca altfel era criminal sa urci asa mult pe soare. Coborarile au continut cam de toate, portiuni de viteza cu saritori, zone cu bolovani, si zone impadurite unde vitezele scad putin. Ultima parte, cea poreclita Golgota! isi merita din plin numele. Nu am reusit sa o urc in intregime pe bici, nici la recunoastere nici in concurs. In schimb ma bucur ca a existat, fapt ce m-a ajutat mult la consolidarea pozitiei in clasament(coborarile nefiind punctul meu forte).      In ziua concursului totul a mers perfect. O singura acrobatie la viteza mica, pentru ca nu am negociat bine trecerea peste o balta cu noroi si am cazut peste cap. Marcajele au fost foarte bine facute(in special folosirea sprayului si vopselei lavabile in zone locuite unde stiu ca apar probleme serioase din cauza distrugerii benzilor si indicatoarelor).

A fost un weekend excelent, unde am putut sa pedalez aproape de prieteni, si surpriza a venit odata cu locul III care l-am ocupat la categoria 30-39 ani 30km.

Clasamentul pentru Transylvania MTB Trophy este actualizat, urmeaza sa ne intalnim la maratonul Primavara pe 2 roti organizat la Tg.Mures duminica viitoare, maraton ce face parte din Transylvania MTB Trophy.

Pe data de 27.05.2012 va asteptam la noi in Zalau pentru editia a II-a a MICHELIN Maraton Zalau care este etapa III a Transylvania MTB Trophy.

Mai jos cateva imagini de pe traseu si din zona de start.