↑ Return to 2013

Turul Ciclist Al Romaniei – Cupa Marghitei

Duminica 30 Iunie a avut loc debutul Turului Ciclist Al Romaniei, prilej cu care s-a organizat si Cupa Marghitei, cocnurs de ciclism rutier pentru “muritorii de rand”. Asemenea Campionatelor Nationale de Sosea, a fost un prilej de a mai testa cursele de sosea. De data asta am mers cu obiectivul de a avea cel putin unul din membrii Alien Cycling pe podium.

Dimineata la ora 9, am ridicat numerele de concurs, unde am ramas surprinsi de numarul ridicat de concurenti de peste granita(peste 30%). De data asta colegul nostru Dani a avut la dispozitie o cursiera mai rezonabila ca si greutate(10kg), astfel ca ii dadeam prima sansa in a ocupa o pozitie pe podium. Noi pe MTB am mers cu obiectivul de a ne plasa cel putin la mijlocul clasamentului, si in mod special de a fi prezenti la debutul Turului Ciclist Al Romaniei.

Dupa incalzire, ne-am asezat la start, si dupa o mica sedinta tehnica s-a dat startul fals. Startul real a avut loc la aprox 2 km dupa cel fals, la iesirea din localitate. S-a pornit tare, in primul km facanduse diferenta, ramanand in fata un pluton de aproximativ 20 rutieri, unde am reusit sa tinem cu greu contactul, eu Bogdan, Eugen si Dan Barbinta. S-a mers in acest pluton pana la jumatatea traseului, ritmul fiind foarte nervos, la fiecare minut existand cate o tentativa de evadare, fara succes. Pe la km. 10 colegul nostru Eugen, nu a mai facut fata ritmului, astfel ca a ramas in urma impreuna cu cativa dintre concurentii mai putin pregatiti.  Odata ajunsi la jumatatea traseului(km15), acesta face intoarcere, pe acelasi traseu spre zona de start finish. Nefiind in recunoastere pe traseu, nu am fost pozitionat foarte bine la aceasta intoarcere de 180gr. (eram chiar in coada plutonului). Era momentul asteptat de cei mai buni sa atace, si asa s-a si intamplat. Pana am luat curba, plutonul a fost sectionat in peste 4-5 grupuri. Am tras tare, dar din pacate nu am reusit sa ma apropiu de grupul fruntas. In a doua parte a cursei, am mers relativ la maxim, si am reusit impreuna cu inca 4-5 rutieri (printre care si Marian Bogdan) sa evadam dintr-un grup mai mare. Pana la final au fost cateva tentative de evadare din grupul nostru, doar ca vantul din fata si traseul ce avea catarari usoare nu a tinut cu evadatii. Final la sprint, unde din pacate raportul care l-am avut la MTB (42-12) nu m-a ajutat de loc.

Pana la urma Barbinta Dan din plutonul fruntas a reusit sa se plaseze pe locul 7 la categoria 19-39 ani, urmat de mine pe locul 15 si de Marian Bogdan pe locul 17. Straistaru Eugen a ocupat pozitia 5 la categoria 14-16 ani.

© Marius Tirle

987zzz321